GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

in Hírek
 2  

2019. őszén iskolánk két végzős szakközépiskolai osztálya (3/11.e és 3/11.f) tanulmányi kirándulás során látogatást tett a Budafokon található Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontban.

A tanulók a manufaktúra-látogatás első részében a látványos és különleges - pezsgőüveg alakjára megtervezett - kiállítótermekben megismerkedhettek a Törley család felemelkedésének történetével, az általuk alapított vállalkozás tevékenységével, az előállított termékek széles választékával. 

 3

 A következő helyszínen az idegenvezető segítségével a diákok bejárhatták a többszintes budafoki pincelabirintus egy részét. A séta közben szakmájukhoz kapcsolódó, részletes tájékoztatást kaptak a palackban érlelt pezsgők eltérő előállítási folyamatairól. 

4

 5  A látogatás a gyönyörűen felújított Zsolnay gyár mozaikjával díszített márványteremben alkoholmentes pezsgőkóstolással zárult.
  

A gyárlátogatást követően a két osztály a Margitszigeten pihente ki a fáradalmakat, majd együtt mentek a holokauszt áldozataira emlékeztető Cipőkhöz. Megrendülten álltak  az emlékhelyen, figyelmesen hallgatták Grábits Mária történelemtanár tájékoztató szavait. /Hatvan pár korabeli lábbeli, vasba öntve – ennyi maradt a II. világháborúban a Dunába lőtt áldozatok után. A cipőket Can Togay filmrendező és Pauer Gyula Kossuth-díjas szobrászművész készítette el 2005-ben, az emlékhely három pontján pedig öntöttvas táblákon (magyarul, angolul és héberül) olvasható a felirat: “A nyilaskeresztes fegyveresek által Dunába lőtt áldozatok emlékére állíttatott 2005. április 16-án”./

Fővárosunk gyönyörű!-állapították meg többször is, miközben a Vörösmarty térre érkeztek. Másfél órás szabad program után indultak haza.

A közös élmények közelebb hozták egymáshoz a két osztály tanulóit, valamint segítséget nyújtottak a társas programok iránti igényteremtés megvalósításában és az egymás elfogadásának és tiszteletének gyakorlásában

Köszönjük a szervezőmunkát és a kíséretet Muhr Zsuzsanna, Pongrácz Katalin, Grábits Mária és Limpné Ásványi Mária tanárnőknek.

 

Vonalban

Oldalainkat 53 vendég és 0 tag böngészi